top of page

Kurz: Mužský a ženský princip v práci

Aktualizováno: 24. 3. 2021

V současné době jsme svědky (ale i aktéry) mnoha zásadních změn v pracovním prostředí. Na jedné straně dnes více než kdy jindy potřebujeme dosáhnout vynikajících výsledků, realizovat plány, udržet se ve hře a najít pro náš byznys nová teritoria, na druhé straně se čím dál víc klade důraz na schopnost navazovat vztahy, pečovat o ně a umět individuální přístup.


S trochou nadsázky: vedle typicky mužského přístupu tu je nová potřeba ženského přístupu.

Hledání rovnováhy mezi výkonem a radostí, rovnováhy mezi rozumem a citem, rovnováhy mezi procesy a intuicí se dnes stává důležitou otázkou jak pro ženy (pro ty takovou otázkou vždy byla), ale i pro muže. Orientace na výkon už nestačí, lidé chtějí znát kontexty a smysl, ptají se, k čemu a čím mohou přispět. Ptají se na hodnoty a chtějí je prožívat trvale, ne už jen až doma po práci“. Zároveň, čím déle trvá covidová nejistota, tím více dostávají zabrat emoce lidí.


Vidíme rozdíly mezi mužskými a ženskými řešeními a potřebujeme si z obou principů umět vzít to, co je v konkrétní situaci právě funkční. Obohatit management o pohled na projevy mužského a ženského principu z hlediska evoluce je chytrý nápad, který nemá nic společného s genderově aktivistickým voláním po rovnosti pohlaví.


Všichni víme, že ženský (nebo mužský) kolektiv má svá nepsaná pravidla, která jsou tak trochu skryta a jsou vždy silnější než vlastní manažerské zadání. Je to tak trochu alchymie: objevujeme jednotlivosti, ale princip nám zůstává skryt. Na chvíli máme dojem, že „už jsme na to přišli“, abychom vzápětí s překvapením řešili podobnou kolizi….


Náš kurz Vás provede originálním pojetím toho, jaké jsou kvality obou přístupů a s jak s nimi zacházet. Objevíte, jak se projevuje a jak funguje ženský a mužský princip. Pochopíte, jak využívat přirozených silných stránek obou a jak je navzájem kombinovat.


Kurzem Vás provede Ing. Vlaďka Roldánová, trenérka, konzultantka a kouč, členka EMCC, se zaměřením na vedení procesu změny, optimalizaci procesů, zlepšování obchodních dovedností, práci pod tlakem a prevenci manipulace .


Ukážeme si, co je potřeba udělat, říct (a nebo neříct), aby ženy chtěly dosahovat výsledků v čase a rozpočtu, ačkoli jim to není evolučně úplně vlastní. A také, co je potřeba udělat, říct (a nebo neříct), aby muži chtěli pečovat o vztahy, ačkoli jim to není evolučně úplně vlastní. Ukážeme si, které kvality (činnosti, komunikace) je potřeba sledovat a pochválit, aby to ženský princip „slyšel“ a co dělat, když je nějakého principu „příliš“ a nebo „málo“. Porozumíte tomu, kdo a jak v ženském kolektivu na sebe převzal mužský princip a jak tuto náhradu ulehčit. Zkrátka, vnitřní fungování ženského a mužského principu Vám bude zas o kousek srozumitelnější a budete ho umět řídit k úspěchu s větší radostí, klidem a respektem.


 

Podrobný obsah kurzu:

1. Role a podstata manažerského řemesla

2. Nadhled - ženský princip v práci a jeho projevy. Ženská motivační trojčlenka.

3. O co ženám v práci jde, co je motivuje a co jim bere sílu?

4. Kvality a pasti ženského přístupu.

5. Rozhled - mužský princip v práci a jeho projevy. Mužská motivační trojčlenka.

6. Kvality a pasti mužského přístupu.

7. Když mužský princip chybí - Projevy absence mužského principu v ženském kolektivu

8. Jak si ženy v ryze ženském kolektivu nahrazují mužský princip

9. Záměna principů: „příliš tvrdá“ žena nebo „příliš měkký“ muž

10. Zpětná vazba a ocenění pro ženské / a mužské ucho


 

POZOR ZMĚNA TERMÍNU - prozatím zrušeno

Těšíme se na Vás 18.1.2021 v Security Space, Čelakovského 5 v Plzni od 9 hodin.

Cena kurzu za osobu: 3200,- vč. DPH.

Při objednání do 15.12.2020: 2900,- vč. DPH.

Zvýhodněná cena kurzu 2700,- vč. DPH pro držitele VIP karty MY SECURITY


Rezervace kurzu zde


109 zobrazení0 komentářů
bottom of page